NAGY GÁZSZERVIZ KFT. Kazánjavítás, gázszerviz, gázszerelés 06204260249

Gázkazán, gázkészülék javítás, karbantartás, csere. Székesfehérváron, Fejér megye teljes területén, illetve Érden és Dunaújvárosban is! www.facebook.com/kazandoki

 

gazszerviz_1_honlap.jpg

 

Villanybojler javítás

Villanybojler javítás oldalamon a leggyakrabban előforduló, kiegészítő és biztonsági szerelvények meghibásodását és javításukat foglalom össze. A villanybojler tulajdonosok és használók szerencsés helyzetben vannak mivel bojlerük javítása felhasználó és szerelő barát.

Azért mint minden használati eszköz az idő folyamán elhasználódik  és tönkre is mehet. Ezért összefoglalom a javítások alkalmával leggyakrabban előforduló hibákat.

Meleg víz oldali merülőcső csere:

Villanybojlerünk tartályában a melegítés hatására rétegződik a bojler vize, a meleg víz a tartály felső részében gyűlik össze. A meleg víz oldali merülő cső, fel van vezetve a vízmelegítő tartály tetejéig, és onnan vételezi a meleg vizet. Gyakori probléma, hogy a merülőcső korrodál, össze esik, vagy megreped. Ennek hatására amikor kinyitjuk és használjuk a meleg vizet, nem a tartály felső részéből fog kifolyni a meleg víz, hanem a tartály hidegebb rétegeiből. Ezért úgy tűnhet mintha nem lenne elég a meleg víz. Tehát ha úgy tapasztalod hogy túl hamar elfogy a meleg víz, valószínűleg a villanybojler merülő csöve sérült.

Bojler melegvíz oldali merülőcsövének cseréje

Bojler nyomáscsökkentő:

Nyomáscsökkentő használatára általában a Budai kerületekben van szükség. A nyomáscsökkentő az idő múlásával elhasználódik, elgyengül a nyomáscsökkentő feszítő rugója, ezért megnő a hideg víz nyomása. A villanybojler tartály felfűtése során megnő a víz térfogata, és emelkedik a tartályban lévő víz nyomása. Nyomás növekedés hatására jó esetben nyit a bojler biztonsági szelep és kifolyik a felesleges víz, így csökken a tartályra és szerelvényekre ható nyomás. Abban az esetben ha a biztonsági szeleped folyamatosan engedi a vizet valószínűleg a nyomáscsökkentő ment tönkre.

Bojler nyomáscsökkentő cseréje

Bojler biztonsági szelep:

Villanybojlerünk biztonsági szelepe a megnövekedett nyomás elvezetésére, leürítésére szolgál. Ha lehet minden esetben használjunk leeresztő szeleppel ellátott biztonsági szelepet, mely alkalmas a szerviz alkalmával a villanybojler leeresztésére is. Gyakori hiba a biztonsági szelep meghibásodása is, mely elvízkövesedés, és a szelep rugójának gyengülése miatt folyamatosan csöpög és átfolyik.

Jóminőségű bojler biztonsági szelep beszerelése

Bojler fűtőszál csere:

Villanybojlerek fűtőszála is nagy igénybevételnek van kitéve. A víz fűtése során a nagy hőmérséklet különbség miatt, vízkőképződésnek van kitéve a fűtőszál felülete. Gyakran találkozunk a bojler vízkőtelenítés, és javítás során fűtőszál külső burkolatának sérülésével, repedésével. Másokkal ellentétben mi  a vízkőmentesítés, és bojler javítás  alkalmával, minden esetben kicseréljük a fűtőszálat, a meghibásodás megelőzése érdekében.

Fűtőszál cseréje Hajdu bojlerben

Magnézium védő anód csere:

Ha az akarjuk, hogy bojlerunk belső zománc tartálya ne korrodáljon, és ne lyukadjon ki, másfél két évente felül kell vizsgáltatni, igény esetén cserélni kell a védő anódot bojlerünkben. Ha az ellenőrzést, és cserét ki spóroljuk, a bojler tartályának idő előtti meghibásodására, kilyukadására kerül sor.

Hajdu bojlerek védő anód cseréje

Alaplap és fűtőszál tömítés csere:

Az alaplap és fűtőszál tömítések abban az esetben mennek tönkre, amikor a vízkőképződés oly mértékű, hogy a fűtőszálat és környékét teljesen ellepi a vízkő, a hőkorlátozó a vízkő miatt rosszul érzékeli a víz hőmérsékletét, így a bojlerben túlmelegszik a víz. A forróság hatására szétégnek, megégnek, elgyengülnek a tömítések, előbb - utóbb csöpögéshez vezetnek. Az alaplap eltávolítása, villanybojler javítás után minden esetben cseréljük ki a víztérben lévő tömítéseket a cspögések elkerülése végett.

Alaplap tőmítés cseréje

Bojler vízoldali fix és flexibilis bekötőcsöveinek cseréje

Az általunk végzett villanybojler javítás és karbantartások és a vízmelegítő cseréknél opcionálisan javasolni szoktuk a régi és elavult bekötőcsövek cseréjét. Mai napig találkozunk még fix bekötésű bojlerekkel melyet régen alkalmas technológia és anyag nélkül , jobb híján horganyzott vízvezeték csővel, sokszor bontható csatlakozás nélkül fixen kötöttek rá a vízhálózatra. Ami megnehezíti a biztonsági szerelvények ( nyomáscsökkentő, bojler biztonsági szelep ) cseréjét. A kilencvenes években terjedtek el a belül gumitömlős, kívül fém szövet hálóval ellátott bekötőcsövek, melyek már flexibilisnek és korszerűnek számítottak, de a mai napig nagyon sok vízkár okozója. Sokszor szokott problémát okozni ,hogy ezeknek a csöveknek belső átmérője szűkebb keresztmetszetű, és nem biztosít kellő átfolyást. A régóta felszerelt flexibilis bekötőcsövek az idő múlásával elöregedhetnek és szétrepedhetnek, mivel extrém hőingadozásnak vannak kitéve. A másik nagy hátránya, hogy ha már régi a bekötőcső, megbontás leszerelést követően, visszaszereléskor már  nem lehet újra tömíteni és ez miatt, legtöbbször ki kell cserélni. Napjainkban hódít a rozsdamentes azaz inox bordás bekötőcső, ami megfelelő rugalmasságot, tartós és biztonságos kötést tesz lehetővé. Másik nagy előnye , hogy a helyszínen a megfelelő méretre gyártható, ezáltal nem utolsó sorban esztétikusabb kivitelt, és szerelést tesz lehetővé. Ezért mindenképp javasoljuk a villanybojler, bekötő csövének cseréjét, a vízkőtelenítés, karbantartás és villanybojler javítás alkalmával. Hosszú évek óta végzem a Velencei-tó környéki és székesfehérvári lakások vízvezeték szerelését, vizes szerelvények cseréjét, javítását. 

Inox bekötőcsövek helyszínen méretre gyártva

Gebo inox bekötőcsövek a helyszínen megfelelő méretre gyárthatóak

VILLANYBOJLER JAVÍTÁS - BOJLER TISZTÍTÁS

 

 

Az alábbi kifejezésekkel is megtalálható vagyok:

Bojler bekötése Székesfehérvár Bojler javítás Velence Elektromos vízmelegítő - villanybojler szerelés Gárdonyban. Anód csere - Villanybojler javítás Pusztaszabolcson. Fűtőszál csere, - villanybojler szerelés Sukorón. Hőkorlátozó csere - Villanybojler javítás Martonvásáron. Biztonsági szelep cseréje - bojler vízkőtelenités Kápolnásnyéken. Hőkorlátozó csere - villanybojler szerelés Pákozd. Magnézium anód cseréje - bojler hibák feltárása Polgárdin. Magnézium anód cseréje - bojler vízkőtelenités Dinnyésen. Elektromos meleg víz tároló - villanybojler szerelés Seregélyes. Hőkorlátozó csere - bojler hibák feltárása Hantos. Elektromos bojler - villanybojler cseréje Székesfehérvár. Elektromos boyler - bojler vízkőtelenités Szabadbattyán. Fűtőszál csere, - Hajdu bojler szerviz Kőszárhegy. Forróvíz tároló - villanybojler szerelés Lepsény. Vízmelegítő javítás - bojler vízkőtelenités Enying. Forróvíz tároló - bojler vízkőtelenités Kisláng. Hajdu bojler szerviz Soponya. Meleg víz tároló Tác. Anód csere Csősz.

 

Bojler javítás - villanybojler szerelés, karbantartás Székesfehérváron és környékén

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 56
Tegnapi: 139
Heti: 805
Havi: 1 846
Össz.: 241 588
Oldal: Vízmelegítő , bojler, tűzhely karbantartás, szerviz, javítás, csere !
NAGY GÁZSZERVIZ KFT. Kazánjavítás, gázszerviz, gázszerelés 06204260249 - © 2008 - 2021 - kazandoki.hupont.hu

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat