NAGY GÁZSZERVIZ KFT. Kazánjavítás, gázszerviz, gázszerelés 06204260249

Gázkazán, gázkészülék javítás, karbantartás, csere. Székesfehérváron, Fejér megye teljes területén, illetve Érden és Dunaújvárosban is! www.facebook.com/kazandoki

saunier_duval_vaillant_ariston_feg_beretta_gazszerviz_gaz.jpg 

 

 

 

Saunier Duval gázkazánok, gázkészülékek

 

 

 

 

aunier_duval_szerviz_szerelo_fehervar_fejer_velence_gardony_dunaujvaros.jpg

 

 

 

Saunier Duval kazán javítása, típusai:

 

 

Saunier Duval Thelia Condens

 

Saunier Duval Semiatek Condens

 

Saunier Duval Renova

 

Saunier Duval Renova Star

 

Saunier Duval Thema Classic

 

Saunier Duval Ecosy

 

Saunier Duval Thema Condens

 

Saunier Duval Semia

 

 Saunier Duval Renova Electric

 

Saunier Duval Renova Mini

 

Saunier Duval KLZ

 

Saunier Duval KLO

 

Saunier Duval Isotwin

 

Saunier Duval Isotwin Condens

 

Saunier DuvalIsotwin H-MOD

 

Saunier Duval Semia gázkazán típusai:

 

Saunier Duval Semia F 24,turbós gázkazán

 

Saunier Duval Semia C 24, kéményes gázkazán

 

 

 

Saunier Duval kazánok javítása Fejér megyében, Székesfehérváron és környékén.

 

Fontos, hogy gázkészüléke pontos típusát tudjam, így felkészültebben érkezhetek a helyszínre.

 

Gázszerviz, szolgáltatási terület Saunier Duval gázkészülék, vízmelegítő, kazán esetén:

 

Gárdony

Agárd

Dinnyés

Martonvásár

Kápolnásnyék

Sukoró

Pákozd

Nadap

Székesfehérvár-Kisfalud

Székesfehérvár-Börgöndpuszta

Seregélyes

Sárosd

Hantos

Seregélyes-Szőlőhegy

Szabadegyháza

Székesfehérvár

Kincsesbánya

Iszkaszentgyörgy

Söréd

Polgárdi

Szabadbattyán

Soponya

Csősz

Káloz

Tác

Kisláng

Mátyásdomb

Enying

Lepsény

Mezőszentgyörgy

Füle

Jenő

Nádasdladány

Sárszentmihály

Úrhida

Dég

Lajoskomárom

Fehérvárcsurgó

Kincsesbánya

Balinka

Csákvár

Csór

Csókakő

Kőszárhegy

Magyaralmás

Mezőfalva

Nádasdladány

Pátka 

Pázmánd

Sárszentmihály

Szabadegyháza

Tabajd

Tordas

Vereb

Zámoly

Mór

Csákvár

Bodajk

Magyaralmás

 

Saunier Duval kazánjavítás és Saunier Duval gázkazán alkatrész esetén is keressen bátran a kapcsolat menüben megadott telefonszámon.

Gázdoktor Fejér Megyében! 

 

Az alábbiakban információkat, híreket olvashat A Saunier Duval márkával kapcsolatban.

 

A források megjelölésre kerültek:

 

saunierduval.hu

 

 

Forrás: http://gazkazan-saunierduval.blog.hu/

 

A Saunier Duval HelioSet 250 napkollektoros rendszer energiatakarékossága, környezetkímélése

 

Ingyenes napenergiát hasznosít.
Két kollektorral fűtési szezonon kívüli időszakban, négytagú család meleg vízigényének 60%-át biztosítja.
Gyorsan megtérülő költség.
Alacsony üzemeltetési és karbantartási költség.
Hosszú élettartam.Környezetbarát.
Két kollektorral évente 600 kg szén-dioxid-kibocsátást (CO2) lehet elkerülni.

 

Címkék: duval saunier

 

2012.01.09. 23:04 FASTN

Saunier Duval Helioset 250 napkollektoros rendszer megbízhatósága

Egymással gondosan összehangolt egységek.
Télen nincs elfagyásveszély, mert nincs folyadék a kollektorban.
Nyáron nincs túlmelegedés és gőzképződési veszély.
Az e célra legjobban megfelelő szolárfolyadékkal (fagy- és nagyobb nyomásállóság) feltöltve kerül forgalomba.
Különböző kipróbált keverőszelepes készletek a Saunier Duval-kazánokkal való együttműködésre.
Kevés élőmunkaigény.

 
 

Címkék: duval saunier

 

2012.01.09. 22:52 FASTN

A Saunier Duval története

A közel száz éves céget Charles Saunier és Maurice Duval alapította 1907-ben, amely napjainkra Európa vezető márkáinak egyikévé nőtte ki magát évi 800 ezer darabot meghaladó gyártási kapacitásával.
Az elsőszámú francia gyártó, a '70-es évektől kezdve a nemzetközi piacon is meghatározó szerephez jutott. Termelésének 65%-át exportálja, 40 országban van jelen és Európán kívül szinte minden földrészen vannak kereskedelmi kapcsolatai. Spanyolországban, Franciaországban piacvezető, de Olaszországban, Hollandiában, Belgiumban, valamint a Cseh- és a Szlovák Köztársaságban is rendkívül erős a piaci pozíciója. Piacpolitikájában Közép-Kelet Európa kiemelt szerepet játszik, leányvállalatok sora jelzi sikeres piacbővítését:
Lengyelország (1994), Csehország és Szlovákia (1995), Magyarország (1997), Ukrajna (2000).
A gázkészülékek gyártásában korszakalkotó szabadalmai az iparág fejlődésében meghatározó szerepet játszottak és játszanak ma napig is. Pl.:
az első falra helyezhető kombi készülék (1963),
az első mikro fali tartozékos zárt égésterű kazán (1974), az első őrláng nélküli vízmelegítő (1978), MICROFAST, a mikro tartályos melegvíz-előállítás (1997), ISODYN rendszer megalkotása, ami a meleg vízellátást forradalmasítja (1999).
Az ISO 9001-es minősítést a gázkészülék-gyártók körében az elsők között szerezte meg. A készülékek kompaktak és könnyen szerelhetők. Formatervezésüket a legjobb európai designerekre bízták, így jellemzőek a letisztult formák és az elegáns vonalvezetés. A készülékek működtetése egyszerű, felhasználóbarát, a kezelőszervek könnyen áttekinthetők.
1990-2000 között az angol Hepworth csoport legsikeresebb tagjaként Európa második legnagyobb falikazán gyártója, jegyzik a londoni tőzsdén.
2001 óta a VH csoport, majd a Vaillant Group tagjaként (Vaillant, Saunier Duval, Glow-worm, Bongioanni, Protherm, Pensotti, AWB, Renova Bulex) több mint 30%-os piaci részesedéssel Európa egyik piacvezető fűtéstechnikai vállalkozásának részesévé vált.

 

Címkék: kombi kazán gázkazán duval saunier

 

2012.01.05. 02:00 FASTN

Miért van a Saunier Duval a legjobb gázkazán márkák között?

A piacon számos gázkazán gyártó fellelhető. Ha mégis ki akarjuk emelni, hogy miért jó márka a Saunier Duval, akkor mi a következőket választanánk:

Alacsonyabb árkategóriában: a Saunier Duval olyan gázkészülékeket kínál, hogy nagyon kedvező áron lehet pótalkatrészekhez jutni, ha elromlik. Hazai forgalmazók révén a gázkazánhoz a pótalkatrészek könnyen beszerezhetőek, ami nagyon praktikus, hogy  Egy nem kell heteket is várni kell a kívánt alkatrészre, ami a téli fagyokban nem megengedhető.

 


Magasabb árkategóriában: A Saunier Duvalt úgy is szokás emlegetni, mint „a gázkazánok BMW-je”. Erre meg is van minden ok, hiszen kiváló minőségű alkatrészeinek köszönhetően akár 2-3x annyi ideig használhatóak, mint sok más gyártó termékei.
 

 

2012.01.05. 01:47 FASTN

A kondenzációs gázkazán lehetséges alkalmazási területei

A kondenzációs gázkazán berendezéseket egyaránt szokás különböző fajtájú épületfűtési célokra, illetve használati melegvíz előállításra is használni. Azonban nem minden esetben érhetünk el velük ugyanolyan mértékű energia-megtakarítást – lássuk hát, mely színtereken milyen teljesítményre számíthatunk a  Saunier Duval kondenzációs gázkazánokkal!

 


Kondenzációs gázkazán alkalmazás fal-, padló- és mennyezetfűtések esetén

A kondenzációs  Saunier Duval gázkazán készülékeket mindenekelőtt fal-, padló- és mennyezetfűtések céljából szokás alkalmazni, mivel ezeknél a fűtési módszereknél a kazánba visszatérő víz hőmérséklete minden esetben bőven 50°C alatti hőmérsékleten van – ezeknél a fűtésrendszereknél a kondenzációs gázkazán tehát kiemelkedően magas, akár 108-109% körüli hatásfokon való üzemelésre is képes. A padlófűtéshez ideális készülékekegy listáját itt találod.


Kondenzációs gázkazán alkalmazás radiátoros fűtési rendszerek esetében

Közkeletű tévhit, hogy a Saunier Duval kondenzációs gázkazán használata csupán fal-, padló- és mennyezetfűtési célok esetén kifizetődő, ugyanis a radiátoros fűtési rendszerekben vagy egyáltalán nem jön létre kondenzáció, vagy csak rendkívül elenyésző mértékben. A kondenzációs folyamat ugyanis a radiátoros fűtési rendszerek esetében is minden olyan alkalommal létrejön, amikor a kondenzációs gázkazán készülékbe visszakeringő fűtővíz hőmérséklete 50°C alatti hőmérsékleten van. Ha a radiátor méretezése a nemzetközi illetve a magyar előírásoknak egyaránt megfelel, akkor egyedül azokban az esetekben nem jön létre kondenzáció, amikor a külső levegő hőmérséklete -5°C, vagy még ennél is alacsonyabb – az összes többi esetben viszont beindul a kondenzációs folyamat, és a kondenzációs gázkazán berendezések a felhasználó elvárásai szerint jól teljesítenek. A Magyarországi időjárási körülményeket tekintve tehát kijelenthetjük, hogy a kondenzációs gázkazán az éves fűtési szezon legalább 85-90%-ában energiatakarékosan, kondenzációs üzemelés alatt működik. A helyzet ellenben azoknál a radiátoros fűtési rendszereknél sem olyan szörnyű, amelyek a régebbi előírások szerinti méretezéssel készültek el, egy fűtési időszakban a kondenzációs kazán működése ezeknél is rendszerint az esetek legalább 70%-ában kondenzációs üzem alatt zajlik.


Kondenzációs gázkazán alkalmazás használati-melegvíz előállítása céljából

A Saunier Duval kondenzációs gázkazánok fokozottan energiatakarékos működéséhez szükséges kondenzációs folyamat létrejötte vonatkozásában a körülmények a használati-melegvíz előállítás terén bizonyulnak a legkevésbé kedvező jellegűnek. A kondenzációs gázkazán berendezésekkel, azokat használati-melegvíz előállítás céljára használva az esetek döntő többségében „pusztán” 98-100% körüli hatásfokot érhetünk el – megjegyzendő azonban az, hogy az elmúlt évek fűtéstechnológiai újdonságai már lehetővé teszik úgynevezett kondenzációs indirekt fűtésű tároló-berendezések alkalmazását, amelyek segítségével további jelentős mértékű kondenzációs energia-megtakarítást lehet elérni az épületek használati-melegvíz előállítása terén is.

2011.12.29. 15:20 FASTN

Mi a kondenzációs kazán?

 

A hagyományos  Saunier Duval gázkazánok estében az égéstermékkel együtt rengeteg hő is a kéménybe jut.A kondenzációs gázkazán abban különbözik a hagyományos gázkazánoktól, hogy a füstgázban lévő hőenergia hasznosításával sokkal gazdaságosabban képes fűteni.

A füstgázban rejlő hőenergiát egy hőcserélő segítségével ki lehet nyerni, az eddig a szabadba távozó vízgőz kondenzálásával több mint 10%-os kondenzációs hőenergia nyerhető vissza a már elégetett gáz hőenergiájából!

A Saunier Duval kondenzációs gázkazánok lehetővé teszik, hogy a mai energiafüggő világban egy energiakímélőbb és modernebb fűtési megoldást alkalmazzunk. A folyamatosan emelkedő gáz ár miatt egyre égetőbb igény, hogy a felhasznált tüzelőanyaggal minél hatékonyabban, és ezzel együtt környezetkímélőbb módon fűtsünk.
 

 

A Saunier Duval kondenzációs kazánok megnövelt felületű kompakt hőcserélővel rendelkeznek, amelynek célja, hogy az égéstermék illetve annak vízgőz-tartalmának rejtett hő formájában lévő hőenergia nagy részét visszanyerjük a fűtési rendszer javára. Az égéstermék a visszatérő oldali hideg hőcserélő felület hatására oly mértékben lehűl, hogy a benne lévő vízgőz kondenzálódik,vagyis gőz halmazállapotból folyékony halmazállapotúvá változik. A tapasztalatok alapján anyagát tekintve az jelenleg az öntöttvas hőcserélők megfelelőek de az Alumínium ötvözet (AL-Si-Mg) a csúcstechnika.

 

2011.12.29. 13:01 FASTN

Kazán választás szempontjai

 

kazánok kiválasztásánál fontos szempont és sok későbbi kellemetlenségeket kerülhetünk el, ha olyan mellett döntünk, amelyik rendelkezik hazai szervizzel, alkatrész-utánpótlással.

A Saunier Duval kazánok kiválasztásánál lényeges még a megfelelő teljesítmény meghatározása.

  • A szükségesnél kisebb kazán nagy hidegben nem tudja befűteni az épületet.
  • A túl nagy teljesítményű kazán beépítése sem kedvező, mert csak rossz hatásfokkal üzemeltethető.

Alaptípusok áttekintése:

  1. A régebbi gázkazánok két-pont szabályozásúak, vagyis csak ki- és bekapcsolásra voltak alkalmasak.
  2. A korszerűbb kazánok már három-pont szabályozásúak, vagyis a ki- és bekapcsoláson kívül kis- és nagyláng használattal üzemelnek.
  3. A legkorszerűbbek pedig folyamatos szabályozásúak (modulációsak), azaz a kis láng és nagy láng között a szabályozás fokozatmentes (kondenzációsak)

A továbbiakban a szakmai szempontokat és az energiafelhasználást figyelembe véve csak a kondenzációs kazánok közötti válogatást javaslom tiszta szívvel.

kondenzációs kazánok beépítésekor a fűtési rendszert úgy kell kialakítani, hogy az még a legnagyobb hidegben se igényeljen a kondenzációs hőmérsékletnél magasabb hőmérsékletű fűtővizet. Ez a hőmérséklet 60 °C alatt van, így az a  legjobb, ha a fűtési rendszert max 50 °C előremenő hőmérsékletre tervezzük. Ha valaki a régi 90/70 °C-os fűtési rendszerhez kíván ilyen kazánt beépíteni, az csalódni fog, mert a készülék nem fog jó hatásfokkal üzemelni, sőt a kondenzáció elmaradása miatt még a kívánt teljesítményt sem fogja leadni.

Amennyiben a fűtési hőigényen kívül használati melegvíz-igény is van az épületben, akkor meg kell vizsgálni, hogy

  • a kombinált készülékeke építsük be (átfolyós rendszerű),
  • vagy a tárolóst (indirekt fűtésű).

Átfolyós rendszerűt csak ott célszerű alkalmazni, ahol a meleg víz felhasználási helye közel van a kazánhoz. Ez azért lényeges, mert az átfolyós rendszerű vízmelegítők melegvíz-vezetéke nem cirkuláltatható, és emiatt sokat kell várni a meleg víz megjelenésére

A Saunier Duval gázkazánok beépítésénél figyelni kell a használandó gáz fajtájára. Ez csak abból a szempontból lényeges, hogy milyen fúvókákkal kell szállítani a kazánokat. Hazánkban városi gázt már alig használunk. A leggyakoribb gázfajta a földgáz, melynek a fűtőértéke 34 000 kJ/gnm3 (gáztechnikai normál köbméter) körül található, mely megfelel 9,44 kWh értéknek. Ahol nincs vezetékes gázellátás, ott PB gázt használnak. Nem szabad összekeverni a fúvókákat, mert az balesetveszélyes.

A kéményre is oda kell figyelni. Mérete nem lehet kisebb a kazán füstcsövének csatlakozó méreténél. Ha netán valami műszaki probléma miatt szükséges a szűkítés, akkor pontos számítással igazolni kell azt, hogy a szűkebb kémény is el tudja vezetni a keletkezett égésterméket és erre a változtatásra hivatalos felmentést kell kérni. A kondenzációs kazánok kéménykiválasztásánál fontos szempont, hogy savas kondenzátum keletkezik az égéstermék-elvezető rendszerben. Emiatt a béléscsőnek savállónak kell lennie. A keletkezett savakat el kell vezetni a kéményből. Családi házhoz méretezett kazánok kondenzátuma bevezethető a csatornába (kellő hígítással), a nagyobb kazánok kondenzátumát már semlegesíteni kell a csatornába vezetés előtt.

Végezetül említsük meg, hogy a szükséges kiegészítőkön spórolni a legköltségesebb játék. Az északi szonda kiépítése és bekötése elengedhetetlen dolog a kazántelepítés során.

A kazán és az esetleges tárolók kiválasztásakor legyünk figyelemmel arra, hogy a későbbiekben kívánjuk-e a rendszerünket korszerűbb kiegészítőkkel ellátni? (szolár, thermo-szolár rendszer) .Ha ezeket figyelembe véve alakítjuk ki a kazánt, spórolhatunk a jövőre nézve.

 

2011.12.28. 19:53 FASTN

Saunier Duval napkollektoros rendszerek

A gyors gázár emelés előtérbe hozta az energia-megtakarítási lehetõségeket és ezen belül is a napkollektoros napenergia-hasznosítást.


A napenergia sugárzás és így hasznosítás szempontjából hazánknál kedvezõbb helyzetben lévõ délebbi országokban (Olaszország, Spanyolország) mûködõ Saunier Duval leányvállalatok már hosszú évek óta eredményesen forgalmaznak napkollektoros melegvíz ellátó, vízellátó és fûtés rásegítõ, valamint uszoda fûtõrendszereket.


A Saunier Duval Márkaképviselet elérkezettnek látta az idõt a hazai bevezetés megkezdésére. A bevezetés fokozatos lesz. Az elsõ ütemben két HMV
elõállításra, illetve elõmelegítésre szolgáló komplett egységcsomag, aHelioSet 150 és a HelioSet 250, a fent felsorolt országokban is bevált típusok kerülnek forgalomba.


Az egységcsomag biztonságos megoldás. Az egyes, külön-külön kipróbált és bevált elemek egymáshoz jól illeszkednek, együtt jól funkcionáló rendszert alkotnak. Alkalmazása nem támaszt különösebb tervezési igényt és nem jelenthet kockázatot. A Saunier Duval fali kazánokkal, illetve a kazánokból álló fûtési és melegvíz-ellátási rendszerekkel jól együttmûködnek.

Az újabb Saunier Duval kazánok vezérlése maradéktalanul tartalmazza a szolár rendszerhez való csatlakozás pontjait. A kazán és a napkollektoros egység összekapcsolására a Saunier Duvalnál rendelkezésre állnak a különbözõ kézi vagy motoros keverõszelepekbõl álló készletek.


Mivel köztudott, hogy a magyarországi idõjárási viszonyok mellett a napkollektoros rendszer önmagában nem képes a használati melegvíz ellátásra, a Saunier Duval a rendszert a gázkazános melegvíz ellátás kiegészítõjének és nem konkurensének tartja. A különbözõ napkollektoros rendszerek közül a leggyorsabban megtérülõ, a legegyszerûbben forgalmazható a használati melegvíz elõállító rendszer.

 

Címkék: rendszer kombi kazán duval kondenzáció kondenzációsfűtéstechnika szolár eurokonusz saunier helioset helio tüzelőberendezés


 

2011.12.27. 17:58 FASTN

A mikroprocesszoros vezérlés szerepe a kondenzációs kazánok működtetésében

A fűtési kultúra fejlődése, a növekvő lakossági igények és a környezetvédelem a gázkazánok vezérlésének nagy mértékű fejlődéséhez vezetett. A hagyományos termosztátokra épülő ki-be kapcsolásos technika nem volt elegendő az elvárások teljesítéséhez. Az igények kielégítése érdekében a tervezőknek fel kellett használni a mai modern digitális technikát, hogy minél jobb, biztonságosabb, energiatakarékosabb és környezetbarát gázkazánokat készíthessenek.

Egyes szerelők tudatlanságból feleslegesnek tartják az északi szondát (külső hőmérséklet érzékelőt).
Pedig a valóság az, hogy ha valaki csak on/off szoba termosztátot alkalmaz északi szonda nélkül, akkor a pontos visszajelzés hiányában a radiátoros fűtés esetén alig lesz energia megtakarítás!

 

Címkék: Saunier Duval gázkazán, Saunier Duval szerelés, Saunier Duval szerviz, gázszerviz, kombi kazánok szerviz, fűtő kazán szerviz, Fehérvári gázszerelő és gázszerviz

 

2011.12.27. 17:47 FASTN

A hőcserélő a kondenzációs kazánok szíve

A Saunier Duval kondenzációs kazánok megnövelt felületű kompakt hőcserélővel rendelkeznek, melyek célja, hogy az égéstermék illetve annak vízgőz-tartalmának rejtett hő formájában lévő hőenergia nagy részét visszanyerjük a fűtési rendszer javára.

Az égéstermék a visszatérő oldali hideg hőcserélő felület hatására annyira lehűl, hogy a benne lévő vízgőz kondenzálódik,vagyis gőz halmazállapotból folyékony halmazállapotúvá változik. Hőcserélős kazánokra példákat itt találunk.

 

A tapasztalatok alapján anyagát tekintve jelenleg az öntöttvas hőcserélők megfelelőek, de az Alumínium ötvözet (AL-Si-Mg) a csúcstechnika, amit versenyautók kerekeinél is használnak.

Címkék: kazán kondenzációs saunier duval

 

2011.12.27. 16:01 FASTN

A moduláció (lángszabályozás)

 

Tudja-e, hogy a téli félév magyar időjárási körülményei között igen sokszor csak 1/3-ad, 1/4-ed teljesítményen kell a kazánoknak teljesíteniük?  Több neves gyártó csak 7 kW-ig szabályoz ami 1/3-ad teljesítmény igény alatt csak ki-be kapcsolásokkal tud manipulálni.

Íme egy példa:

„A” és „B” egy-egy autó.
„A” 100 km-t tesz meg úgy, hogy hajt mint az őrült, aztán pihen egyet, majd megint hajt mint az őrült, aztán megint pihen, stb.
„B” szintén 100 km-t tesz meg, de normálisan kicsi sebességgel folyamatosan halad, és közben nem áll meg.
Kérdés: Melyik autó fogyasztott kevesebbet?
Ugye a válasz egyértelmű? A  „B” !

 

Kis teljesítményen is tud működni, és jóval kevesebb gázt eszik, sőt a pici teljesítményen még a hatásfoka is jobb!

Természetesen vannak  olcsóbb kondenzációs kazánok is, de nézd meg, hogy tudja-e a következőket:
1. A minimális teljesítménye elég kicsi-e? 4 kW-nál kisebb-e? (Vagy 7 kW alatt a gázégő csak ki-és-be kapcsolgat?)
2. A füstgázhőmérséklet elég kicsi-e? tfüst = 30…70°C közötti-e? (Vagy túl forrón engedi ki a füstgázokat?)
Egy top kategóriás 18KW teljesítményű kazán ami (min/max): 3,6 – 17,5 kW modulál (szabályoz) kitűnőnek mondható.

 

Címkék: kazán kondenzációs saunier duval

 

2011.12.27. 15:46 FASTN

A kazánok méretezése

 

Az ideálisan méretezett fűtőkapacitásról ne a szerelőt kérdezze, mert a szerelők 90%-a sajnos biztos-ami-biztos alapon, túl nagy gázkazánt szokott javasolni, és a túl nagy gázkazán pedig sokkal több gázt fog fogyasztani. Nem az a lényeg, hogy a kazán teljesítménye nagy legyen, éppen fordítva. A lényeg az, hogy a lehető legkisebb teljesítményre le tudjon szabályozni (modulálni), méghozzá automatikusan!

 

Címkék: kazán gázkazán fűtőkapacitás saunier duval


 

 

2011.12.19. 18:51 FASTN

A kondenzációs gázkazánok megtérülése

A Saunier Duval kondenzációs kazánok a legjobb hatásfokkal hasznosítják a földgázban lévő energiát és a károsanyag-kibocsátásuk az elérhető minimumot közelíti meg. A kondenzációs kazánokkal a hagyományos jó minőségű kazánokhoz viszonyítva éves szinten legalább 20% energiát lehet megtakarítani, a már régebbi kazánokhoz, illetve konvektorokhoz viszonyítva 30%-ot is. Azonban meg kell jegyezni, hogy ezen készülékek alkalmazása ökológiai szempontból csupán kisebb szennyezőanyag kibocsátást jelent, megújuló energiát csupán a szolgáltatott gázba kevert biológiai eredetű gáztermék esetén tud csak – részben – hasznosítani.

A kémény kialakításakor a zárt égésterű kazánoknál bevált saválló tömítéseket és saválló, többnyire műanyag csöveket használunk.

A Saunier Duval kondenzációs gázkazánok ventilátoros (turbós), zárt égésterű készülékek. Az égéshez szükséges levegőt az épületen kívülről szívják és az égés folyamata során keletkező füstgázokat tömített csöveken keresztül juttatják az épületen kívülre.

A kondenzáció kazánok mintegy 25-40%-al drágábbak, mint a hagyományos kazánok. Ez ugyan a beruházás szempontjából többletköltséget eredményez, azonban a kisebb gázfogyasztásából viszonylag rövid idő alatt megtérül. A mai gázárak és az olcsóbb készülékek figyelembe vételével a kondenzációs kazánra fordított többletköltség kéményes kazán esetében 5 év, zárt égésterű kazán esetében pedig 4 éven belül térül meg.

 

 
 

Címkék: gázkazán kondenzációs saunier duval szerelő gázszerviz gázszerelő gázkazán kombi kazán cirkó új kazán netkazán kazánok

 

2011.12.13. 19:32 FASTN

A gázkazán működése

 

Földgázzal, propán-butángáz keverékkel vagy biogázzal üzemelő tüzelőberendezés.

A tüzelőberendezések közül a legjobban szabályozható, a legnagyobb komfortot biztosító, a legtisztább és a legkevesebb káros anyagot kibocsátó fűtőberendezés.

A Saunier Duval gázkazánban az égés során keletkező hő fölhevíti a rajta keresztül keringtetett fűtővizet. A fűtési rendszeren átáramló fűtővíz a hőjét átadja a hőleadóknak (pl. radiátor, padlófűtés).

A gázkazánok automatikus működésűek. A fűtendő helyiségben lévő „szobatermosztátról” és/vagy külső hőmérsékletérzékelőről érkező jelek szabályozzák a pillanatnyi hőteljesítményt, ki-be kapcsolással vagy folyamatos teljesítményszabályozással.

Az égéstermék a kéményen keresztül távozik a szabadba, a kéményben uralkodó huzat vagy a kazán tartozékát képező ventillátor hatására.

Az égéshez szükséges levegőt vagy a kéményhuzat szívja be a kazán környezetéből (nyitott égésterű készülékek), vagy a kazánba épített ventilátor. A ventillátorral szerelt kazánokkal megoldható, hogy az égési levegőt ne a helyiségből, hanem csővezetéken keresztül a szabadból juttassuk el az égőhöz (zárt égésterű kazánok).

A nyílt égésterű kazánok biztonságos üzemeltetéséhez gondoskodni kell a helyiség folyamatos levegőellátásáról. A tömören záródó ablakok, ajtók vagy elszívók egyidejű működése esetében ún. léghiányos égés és esetleg égéstermék-visszaáramlás fordulhat elő, ami életveszélyes.

 

Címkék: gázkazán tüzelőberendezés fütőberendezés

saunier duval
 

 

2011.12.13. 19:26 FASTN

Milyen kombi kazánt érdemes használni?

Saunier Duval kombi kazán alkalmazása: Központi fűtés + Használati meleg víz (HMV) ellátás. A kombi kazán előnye hogy nem kell külön vízmelegítő berendezés, hátránya (normál kombi kazán esetén), hogy egyszerre több helyről történő meleg víz használatkor a vízhőfok változik. A korszerű kombi kazánok (extra) komfort funkciókkal vannak ellátva, mellyel a meleg víz hamarabb rendelkezésre áll, illetve a vízhőfok-ingadozás is áthidalható, hasonlóan mint a tárolós kombi kazánok esetén.

Beépített tárolóval ellátott kombi kazán a felmelegített vizet tárolja, a meleg víz elvétel a tárolóból biztosítja. Használatkor a kazán folyamatosan biztosítja az utánpótlást a tárolóba, ezáltal folyamatosabb, nagyobb mennyiségű meleg víz-leadás érhető el. Kombi kazánok közül a beépített tárolós kazánok nyújtják a legmagasabb komfortot a felhasználóknak.

 

 
 

Címkék: kombi kazán saunier duval

 

2011.11.30. 23:47 FASTN

Saunier Duval = Energiatakarékosság és megtakarítás kalkulátor

A Saunier Duval kondenzációs gázkazánok, amelyek kiemelkedő teljesítményt nyújtanak mind energiatakarékossági, mind pedig környezetvédelmi szempontból, fontos lépést jelentenek a megtakarítások jövőre néző tervezésében. Egy háztartásnak ugyanis 85%ban a fűtés és  a melegvíz biztosítása teszi ki a költségeit!

Elérhetőek a neten kalkulátorok segítségével képet kaphatunk róla, hogy akorszerű gázkazánok technológiáinak köszönhetően mekkora megtakarítást érhetünk el, illetve hogy mit is jelenthet mindez környezetvédelmi szempontokból.

Így például vegyünk egy háztartást. Minőségi csere esetén, ha a meglévő tradicionális gázkészülékét kondenzációs készülékkel cseréli le egy olyan háztartás, akinek csak 700.000 ft az éves fűtés- és melegvíz költsége az a kondenzációs készülék miatt 2650 kg Co2 kibocsátást és évi kb. 75 ezer forintot spórol! Ha szolár energiával kombinált kondenzációs készülékre vált (pl. Saunier Duval HelioSet 250 C), akkor 5500 kg Co2 kibocsátást és évi 130-150 ezer forintot takarít meg!

Saunier Duval kondenzációs kazánok hatásfoka 107 %, a használati melegviz igény a teljes energia szükséglet 30 %-át képviseli (70 % a fűtési igény). Mindehhez a használati melegviz igény 60 %-a fedezhető szolár energiával ( ez a Saunier Duval ajánlása egy korrekten méretezett rendszer esetén).

A kondenzációs kazánok működési elve már önmagában biztosítja az energiatakarékosságot ám a működési elven túl bizonyos gyártók sok apróságra tudnak még odafigyelni. 

Energiatakarékosság a Saunier Duval Isofast-nál
folyamatos lángszabályozás
- ionizációs égésbiztosítás (nincs őrláng)
- az ismételt gyújtás késleltetése
- beépített időjáráskövető fűtésszabályozás

 
 

Címkék: kombi kazán gázkazán készülék duval kondenzációsfűtéstechnika eurokonusz saunier isofast

 

2011.11.05. 08:02 FASTN

Napenergiával kombinált kondenzációs kazán

A HelioSet a Saunier Duval kompakt, "drain-back" működési elvű, használati melegvíz előállító szolár rendszere.

HelioSet szolárrendszerrel a családi házakban az éves használati melegvíz-igény kb. 60-70 %-a fedezhető. A nyári félévben az ehhez szükséges hőenergia majdnem teljes részét a Nap szolgáltatja.

 

A napenergiát hasznosító fűtésrendszer az éves használati meleg víz felhasználásának  60-70% -át biztosítja!

 

A napkollektoros rendszer részei:

1. sík vagy vákuumcsöves napkollektor

2. HMV meleg víztároló tartály hőcserélővel (200-1000 liter)

3. szolárállomás (kompakt – keringetőszivattyú, tágulási tartály, mérőműszerek, golyós szelepek stb.)

4. mikroprocesszoros vezérlés (opcionális)

5. kazán (faelgázosító, pellettkazán,  kondenzációs álló vagy fali stb.)

6. hálózati hideg víz bemenet

A napenergiát hasznosító fűtési rendszer lényege, a napkollektorok által termelt  hő-és napenergia tárolása . A termelt hőt a napkollektor a szolár melegvíztároló hőcserélőjén keresztül áramoltatva leadja, így a benne tárolt víz felmelegszik. Kiegészítésként – amikor a napsugárzás nem áll rendelkezésre – a tárolóban egy másik hőcserélő segítségével a kazán készíti a szükséges meleg vizet.

Saunier Duval HelioSet 250 C

Használati meleg víz készítésére szolgáló, komplett napkollektoros rendszer 250 literes, két hőcserélős tárolóval és kettő darab sík napkollektorral. A 150-eshez hasonlóan készreszerelten és a tárolóra építve tartalmazza mindazokat az egységeket, amelyek a rendszer működéséhez elengedhetetlenül szükségesek. A rásegítés fűtőkazánnal történik.

 

Saunier Duval HelioSet 150


Használati meleg víz készítésére, ill. előmelegítésére szolgáló, komplett napkollektoros rendszer 150 literes, egy hőcserélős tárolóval és egy darab sík napkollektorral. A vezérlőszabályozó egység, a szivattyú és a hidraulikai szerelvények készreszerelten a tárolón vannak elhelyezve. Kombi fali kazánjainkhoz ajánljuk.

 

Címkék: kompakt rendszer kombi kazán gázkazán készülék duvalkondenzációs fűtéstechnika szolár eurokonusz saunier isofast helioset saunier duval isotwin semia thelia klz klo szerviz szerelő gázkazán fehérvári gázszerviz


 

 

2011.11.04. 10:42 FASTN

Milyen Saunier Duval kondenzációs kazánt vegyek?

A legfontosabb kiválasztási szempontok:

    A megfelelően méretezett fűtőkapacitás
    Kitűnően modulálható teljesítmény
    Az  alacsony modulációnál is nagy nyereségű hőcserélő
    Mikroprocesszoros vezérlés

Minden szempontból a legkorszerűbb és árbarát választás a Saunier Duval márka.

 

Forrás: http://gazkazan-saunierduval.blog.hu/

 

A Saunier Duval Magyarországon

Forrás : saunierduval.hu
A Saunier Duval Kft. hivatalos magyarországi Saunier Duval képviselet

A kezdet nem volt könnyű. 1997-ben a Saunier Duval Magyarország Rt-t telített piac és kedvezőtlen körülmények fogadták. Sokan már akkor, és azóta egyre többen fantáziát láttak cégünk világszínvonalú termékeiben és szolgáltatásaiban. Ez a bizalom közös sikerünk kulcsa is egyben. Partnereink hatékony közreműködésével az akkor még ismeretlen Saunier Duval napjainkra a magyar piac vezető márkáink egyikévé vált.

Egy tradíciókban gazdag világcég életében néhány év csupán egy pillanat, de úgy érezzük, hogy a Saunier Duval eddigi magyarországi pályafutását is a cég egyik emlékezetes és eredményes időszakává tettük.

Partnereinkkel közösen olyan alapokat sikerült leraknunk, amelyek jó eséllyel hordozzák magukban a Saunier Duval magyarországi piaci jelenlétének és tradícióinak hosszú távú megteremtését is.

Összeállításunkkal segíteni kívánjuk Önt a legmegfelelőbb készüléktípus kiválasztásában. Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is meggyőződik arról: a Saunier Duval jó választás.

Kezdetek

1993-1996. között tárgyalások indultak a Saunier Duval márka magyar piaci megjelenéséről, tanulmányok, elemzések készültek. Kezdetben nem leányvállalat alapítása, hanem képviselőkön keresztüli forgalmazás volt a cél. Később azonban a más kelet-európai piacokon elért kedvező eredmény szemléletváltozást hozott.

Végül 1997. április 2-án került sor a Saunier Duval Magyarország Rt. megalapítására.

Az 1997. áprilisában megrendezett Aquatherm Kiállításon már sikeresen mutatkoztunk be teljes körű termék kínálatunkkal a szakma és a nagyközönség előtt, érzékeltetve azt a széleskörű választékot, mely termékpolitikánkat azóta is jellemezi és piaci versenyképességünket megalapozza.

A Vaillant Csoport 2001-ben megvásárolta a Saunier Duvalt birtokló Hepworth PLC-t, mely egyesülés révén a Vaillant Groupnak Magyarországon két leányvállalata párhuzamosan működött. A nemzetközi integrációs folyamat magyarországi lezárásaként 2006. június 30-án jött létre a korábbi leányvállalatok egyesüléseként a Vaillant Saunier Duval Kft.

A cégcsoporthoz tartozó márkák önálló, differenciált kereskedelmi- és marketing tevékenységet folytatnak.

 

Üzleti filozófiánk

 

Az 1997-ben alapított Saunier Duval Magyarország működését meghatározó üzleti filozófia alapelve, hogy a multinacionális cég leányvállalataként ellátási biztonságot és hosszú távú jelenlétet garantáljon. Készülékeink versenyképességét a rendkívül kedvező ár/érték arányával, valamint a kiegészítő egységek és tartozékok széles választékával biztosítjuk. Országos szervíz- és márkakereskedői hálózatot működtetünk, jelentős árukészlettel a legszélesebb termékkörben garantáljuk az azonnali kiszolgálás lehetőségét, vevőink biztonságát pedig 15 éves alkatrész ellátási kötelezettséggel és 1+2 éves garanciával biztosítjuk.

Mindezeknek, valamint a cégünk termékeiben fantáziát látó partnerek hatékony munkájának is köszönhető, hogy a Magyarországon 13 éve még teljesen ismeretlen Saunier Duval a 2003-as esztendőben a fali kazán szegmensben piacvezető pozíciót tudott elérni, melyet azóta is folyamatosan őriz. Napjainkban minden

ötödik Magyarországon eladott fali gázkazán Saunier Duval gyártmány.

A Saunier Duval termékpalettáján a kis lakások optimális fűtését magas színvonalon biztosító hagyományos gázkészülékektől a nagy alapterületű családi házak energiatakarékos fűtését és melegvízellátását biztosító kondenzációs kazánokig és napkollektoros rendszerekig, több mint 30 féle készüléktípus található meg.

Valamennyi Saunier Duval fali készülék az installálást megkönnyítő szerelőkészlettel kerül forgalomba.

A biztonságos üzemű, zárt égésterű készülékekhez gyakorlatilag bármilyen nyomvonal kialakítását biztosító égéstermék elvezető rendszerelemek állnak rendelkezésre. A készülékek energiatakarékos és komfortos működtetését a legtöbb készülékbe gyárilag beépített időjárás követő szabályzó garantálja.

A Saunier Duval valamennyi, a magyar piacon forgalmazott készülékének tanúsítványa, engedélyei, valamint az üzemeltetőknek, tervezőknek, szerelőknek elengedhetetlen magyar nyelvű dokumentációk a cég weboldaláról díjmentesen és regisztráció nélkül letölthetőek.

 

Forrás: saunierduval.hu

 

 saunier_duval_renova_electric_renova_szerviz_fehervari_fejer_kazan.jpg

 

saunier_duval_szerviz_szerelo_gazszerviz_gazkazan_fejer_szekesfehervar.jpg

 

https://www.facebook.com/kazandoki

http://kazandoki.hupont.hu/14/saunier-duval-javitas-szekesfehervar-fejer-megye

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 93
Heti: 672
Havi: 2 568
Össz.: 144 647
Oldal: Saunier Duval javítás Székesfehérvár, Fejér megye teljes területén!
NAGY GÁZSZERVIZ KFT. Kazánjavítás, gázszerviz, gázszerelés 06204260249 - © 2008 - 2019 - kazandoki.hupont.hu